Det här är vår historia

2019 – Wezupport Vebion tar in Scoolia PLM.

Under våren börjar WezupportVebion att introducera den nya lösningen Scoolia PLM som fokuserar på att effektivisera och digitalisera processer för mobil on-boarding, informationsspridning och mikro-lärande i arbetet.

 

2019 – Wezupport och Vebion tar nästa steg

I ett strategiskt drag för att bli en bredare digital partner åt våra kunder och marknaden, går vi efter flera års samarbete med Vebion nu ihop och blir WezupportVebion. Detta innebär att vi nu kan kombinera en hel arsenal av tjänster för bland annat applikationsutveckling och integrationer med vår portfölj av produkter och tjänster.

 

2018 – Wezupport börjar erbjuda Scoolia Business LMS.

Wezupport tar in och börjar erbjuda lärplattformen Scoolia Business som ett komplement till Adobe Connect (Det virtuella klassrummet).

Med Scoolia Business kan man enkelt digitalisera sina kurser, men även kombinera on-demand material med live-sessioner.

 

2011-2017 – Digitaliserad utbildning och webbinarier blir allt viktigare.

Under denna period började den digitala mognaden öka stegvis och många myndigheter och företag introducerade nya tjänster som webbinarie och fjärrutbildning. Wezupport utökade sitt nätverk och samarbete i Norden via www.connect-innovation.com. Under 2013 fick vi tillsammans med våra nordiska partners ta över den Nordiska distributionen av Adobe Connect, bolaget Cinab Partners AB skapades för att hantera den verksamheten.
I samband med detta beslutade även alla universiteten i norden att välja Adobe Connect som virtuellt klassrum i sin fjärrutbildning.

 

2011 – Samarbete med Vebion för utveckling av webbapplikationer.

För att möta våra kunders behov utav nya webblösningar startades 2011 ett samarbete med Vebion. Under senare år har vi genom detta samarbete tagit fram egna produkter där plattformar för kompetensutveckling och fjärrundervisning varit utgångspunkten.

 

2007-2010 – Uppstart av Wezupport.

Under dessa år drevs flera spännande regionala projekt där flera kommuner samproducerade och testade nya digitala tjänster. Några som kan nämnas var Vägledning online med 12 kommuner i Kalmar län, Inflyttarservice online, Lärmiljöer online i Blekinge och Kalmar län. Under denna period introducerade Wezupport Adobe Connect till universiteten i Sverige. Under 2009 valde Sunet Adobe Connect som standardlösning för virtuella klassrum och under 2009-2010 supporterade Wezupport universitet/högskolor runt om i landet för att digitalisera utbildningen.