Hur du skapar intresse för dina foton

Du som fotograf kan någon gång få uppgiften att fotografera något som inte är så spännande eller roligt. Men även det är bra för dig som fotograf eftersom du då blir utmanad och på så sätt kan utvecklas. Och det finns faktiskt lite trix som du kan ta dig an för att hitta något i dessa bilder som drar till sig blickar.

Överraska

Om du ska fota något som vanligtvis inte uppfattas som något livligt eller roligt kan du spexa till fotot för att överraska tittaren på olika sätt. Det kan till exempel vara att fota snygga kontorsmöbler där du väljer att ha en blombukett bredvid, eller en fin tavla i bakgrunden av möbeln. Överraskningen ska inte ta över bilden, men det ska få publiken att få ett ökat intresse för den.

Förgrund och bakgrund

När vi ändå pratar om att ha någonting i bakgrunden kan vi berätta att en bild med en specifik och passande förgrund eller bakgrund kan göra otroligt mycket för slutresultatet av bilden. Varken förgrunden eller bakgrunden ska ta över bilden, men samtidigt hjälper det dig att sätta objektet du ska fota i ett sammanhang. Därför kan tittarna relatera mer till bilden.

Rutnätet

När du tar en bild ska du tänka den som ett rutnär med sex rutor. Fokuspunkterna av bilden ska antingen vara vid de horisontella eller lodräta linjerna, det för att skapa så mycket symmetri i bilden som möjligt. Det är också lättare för ögat att uppfatta bilden på dess korrekta sätt om bilden följer detta rutnät.