Vilken typ av fotograf vill du bli

Vad har du för mål med ditt fotande? Du behöver inte ha skyhöga mål, utan ett mål kan vara att fota bara för att det är kul. Men det är i alla fall viktigt att du har ett mål med din fotografering. Då kommer du att utvecklas och bli en bättre fotograf. Om du inte har ett mål med ditt fotografi men ändå tycker det är kul kan kanske någon av dessa typer av fotografer vara något för dig att sträva efter:

Företagsfotograf

Om du tycker om att fotografera bilder som ska representera ett företag och som kan användas inom marknadsföring ska du rikta dig in på att bli en företagsfotograf. En arbetsuppgift kan till exempel vara att fotografera för Gardenstore eller liknande, alltså att du då ska ta bilder till deras hemsida eller på deras produkter.

Naturfotograf

Har du ett bra tålamod och har inga problem med att ta tusentals bilder för att få till den perfekta bilden kan du bli en naturfotograf. Det är vanligt att fotografera djur inom denna typ av fotografi, vilket är otroligt häftigt men också något som innebär mycket väntetid. Men det ingår också att ta bilder på olika miljöer, såsom skog, stränder och solnedgångar.

Familjefotografen

Tycker du om att fotografera människor och att fånga olika känslor på bild? Då ska du bli en familjefotograf. Här ingår att ta bilder på hela eller delar av familjer i en studio eller i någon annan miljö som familjen önskar. Som familjefotograf hjälper du familjer att föreviga minnen i form av olika bilder.