Den lilla detaljen kan göra stor skillnad

När du ska fota är det mycket som ska stämma överens med varandra. För att få en riktigt bra bild är det inte bara att ta fram kameran och ta en bild på det som är framför kameran. Du måste få ett bra ljus, ändra slutartid och bländare, se till att bakgrunden passar ihop med det du ska fota, och så vidare.

Hur mycket du än försöker att få till den där perfekta bilden kan det ibland kännas som att du inte riktigt får till det på det sättet som du vill ändå. Det värsta är om du inte vet vad det är som gör att bilden inte går ihop. I en sådan situation är det oftast någon liten detalj som gör att hela bilden inte känns riktigt bra. Det kan handla om att det står ett vanligt glas på ett stort och runt matbord istället för ett snyggt Iittala glas.

Allt påverkar bilden

Allting som syns i bilden påverkar bilden. Du kanske inte tror att det spelar någon roll om det står ett vanligt glas från IKEA eller ett glas från ett mer exklusivt märke i bakgrunden. Men om du testar att byta glaset så kommer du märka att det faktiskt gör stor skillnad, inte minst om designen är avgörande.

Vilka detaljer som passar bäst till din bild beror såklart på vad det är för typ av bild du ska fota. Men i alla bilder så kan en liten detalj göra betydligt mer än man kan tänka sig. Därför är det ett tips att tänka på alla detaljer nästa gång du ska fånga den där perfekta bilden.