Packlista för fotodagen

Om man ska vara ute och fota en heldag så är det viktigt att tänka igenom vad man ska ha med sig innan man åker ut. Vad man behöver ta med sig beror såklart väldigt mycket på årstid och väder, men man kommer behöva mer packning än bara kamera och objektiv.

Låt oss säga att du ska fota någon form av tävling som pågår under en hel dag, exempelvis en ridtävling. Eftersom utomhustävlingar är vanligast på sommaren i denna sport så är din tjockaste dunjacka kanske inte prio ett. Ta istället med dig någon form av skaljacka som även är regntät ifall vädret skulle slå om. Det är även viktigt att införskaffa någon form av regnskydd till sin kamera eftersom den inte tål vatten i de flesta fallen. Man vill inte att den ska gå sönder för att man inte skyddar den ordentligt.

Någon form av mat bör man även ta med sig. Packa någonting lätt som en pastasallad eller några mackor. Skulle man få ont i huvudet eller liknande kan värktabletter även komma bra till hands. Det gäller att vara förberedd på vad som kan hända innan det händer. Om du har någon kompakt och ihopfällbar pall eller stol så kan det vara skönt att ha med för att kunna sitta när man blir trött. Det viktigaste är helt enkelt att man tänker efter före man åker iväg så att man får en trevlig fotodag. Det är nyttigt att vara utomhus, så passa på och nyttja alla fotodagar du kan!